Трекинг в Чужбина

Вашата оценка 5 от 1 глас

Трекинг в Кападокия

От:

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Дати на отпътуване:

Описание
ПЪЛЕН ТУР НА КАПАДОКИЯ, В КОМБИНАЦИЯ С КОНИЯ, ИСТАНБУЛ И ПРИНЦОВИТЕ оОСТРОВИ

24.05.2019 - 01.06.2019
9 дни, 8 нощувки

Краен срок за записване и плащане - 20.04.2019!

Кападокия. Сърцето на Анадола. В китна пролет или мека есен, багрите на природата и причудливите скални форми грабват сърцето, когато човек попадне за първи път тук!
Кападокия е едно от местата по света, които задължително трябва да посетим в живота си. Ако имате възможност, не се колебайте и елате с нас! Обещаваме ви едно незабравимо и вълнуващо пътешествие! За няколкото дни, прекарани в тази населявана още от дълбока древност земя, ни предстои да се докоснем до голяма част от нейните тайни. Долините на Розите, на Гълъбите и на Любовта са запазената марка на Кападокия. Гьореме, Гюзелюрт, Ихлара и Селиме - имена с поетично звучене, а местата, свързани с тях крият следите от първите християнски поселения извън Обетованата земя. Избледнелите първообрази на средновековната живопис, приютени в многобройни храмове, издълбани в меките вулканични скали, нависоко или дълбоко под земята, на най-невероятни места и с най-различни форми, кротко посрещат съвременния посетител, който им се възхищава с широко отворени очи и напразно се опитва да си представи времето на техния апогей. От катакомбите на подземния град Деринкую, на 60 метра под земята, през грънчарския център Аванос и внушителната цитадела на Ючхисар, ще се издигнем на няколкостотин метра над земята, за да посрещнем изгрева, реейки се сред невероятна цветна палитра от десетки балони и да се насладим от птичи поглед на това наистина уникално място!
Очакват ни още Коня, Истанбул и Принцовите острови!

Основните акценти в програмата са поставени върху:

Пълен тур на Кападокия, включващ:
 • Пешеходна разходка през някои от най-красивите и емблематични каньони и долини, сред които каньона Ихлара, мистичната долина Соганлъ и долините на Розите, на Гълъбите, на Любовта и др.;
 • Посещение на няколко скални комплекса и скални църкви, обхващащи голяма част от най-значимите и най-добре съхранени в архитектурно и художествено отношение християнски обители;
 • Музеите под открито небе в Зелве и Гьореме (под егидата на UNESCO);
 • Деринкую - най-дълбокият и добре запазен пещерен град;
 • Летене с балон и посрещане на изгрева в небето;
 • Аванос – центърът на грънчарството в района.
 • Долината на манастирите в Гюзелюрт
 • Червената църква
 • Пропитата с история Кония
 • Истанбул
 • Прелестните Принцови острови.

Ден 1 - 24.05.2019 (петък)
Потегляме на 24.05. 2019 (петък) от София, в 9 часа сутринта, от метростанция " Интер Експо Център", в локалното платно на бул. "Цариградско шосе", от страната на магазин Метро. Ще пътуваме с комфортен бус към Истанбул. Попътно ще спрем за обяд в Одрин. Пристигане в Истанбул надвечер. Настаняване в хотел. Вечерна разходка и вечеря. Нощувка.

Ден 2 - 25.05.2019 (събота)
Закуска. Отпътуване за Гьореме. Попътно ще спрем да хапнем за обяд край много интересни солници. Пристигане в Гьореме надвечер. Настаняване в хотел за четири поредни нощувки. Вечерна разходка и вечеря в традиционен ресторант. Нощувка.

Ден 3 - 26.05.2019 (неделя)
Закуска. Започваме деня с посещение на Долината на гълъбите и на цитаделата в Ючхисар. Това е най-високата точка в централна Кападокия. Денят ни продължава през Долината на Любовта, а после следва посещение на Музея под открито небе на Гьореме (под егидата на Юнеско) и църквата Токали. Връщане в Гьореме.
За вечерта е предвидено свободно време в Гьореме, през което може да се посети местния хамам или да се потопим в романтичната атмосфера на китните улички и да се отпуснем с наргиле в някое от заведенията. Вечеря в традиционен ресторант. Нощувка.

Ден 4 - 27.05.2019 (понеделник)
Възможност да летене с балон, при желание. (в интервала от 5.30 ч. до 9.30 ч). Цената варира от 130 до 150 евро, но пък преживяването е уникално! Не го пропускате! Денят продължава с разглеждане на малко позната, но изключително интересна, скална църква. Попътно, ако има време, може да се отбием да разгледаме и скалната църква от V в. в селцето Чавушин. После потегляме за атрактивна разходка сред скалните комини на долината Пашабаг. На обяд ни очаква Аванос, център на грънчарството в района, с красивата река Къзълърмак и множество сувенирни магазинчета-работилнички. Ще обядваме в града, край реката.
Оттам ще отидем на пешеходна разходка през Долината на Розите и Червената долина, където ще посрещнем прелестния залез сред скалната феерия с многообразни и изненадващи форми. Възможност за офроуд с бъгита. Прибиране в Гьореме. Вечеря в подбран ресторант. Нощувка.

Ден 5 - 28.05.2019 (вторник)
Закуска. Посещение на Музеят под открито небе в Зелве. Попътно, ако има време, може да се отбием да разгледаме музея в селцето Мустафапаша (предишният Синанос). След това ще се докоснем до внушителния скален комплекс на манастира Кешлик. Следва трансфер и посещение на закътаната долина Соганлъ. Преди 1400 години тук е кипял духовен живот в повече от 150 сакрални пещерни здания. Днес е останал единствено библейският пейзаж и няколко уникални старинни църкви, които ще посетим. Тук и ще обядваме на открито в чудесен ресторант, където ще видите как се приготвя традиционното за Кападокия гьозлеме! Денят ни продължава с най-добре съхранения подземен град - Деринкую. Връщане в Гьореме. Възможност за конна езда. Вечеря в един от най-добрите ресторанти в града. Нощувка.

Ден 6 - 29.05.2019 (сряда)
Закуска. Отпътуване за Селиме. Разглеждаме впечатляващата катедрала на Селиме и покрай река Мелендиз преминаваме през величествения каньон Ихлара (древната Перистрема). По време на разходката ни ще посетим скални църкви с фрески на повече от хиляда години, при които ясно си личи източното (сирийско, арменско и коптско) влияние. Обядът ни е предвиден на понтонен ресторант, насред реката. По-късно ще имаме възможност да снимаме руините на уникалната Червена църква и Долината на Манастирите в Гюзелюрт, където и ще нощуваме. Разходка из градчето и вечеря. Нощувка.

Ден 7 - 30.05.2019 (четвъртък)
Закуска. Сутринта заминаваме за древна Коня. Разглеждане на основните забележителности на града. Късен в обяд в китното планинско селце Силе. Връщане в Кония. Вечерна разходка, вечеря и нощувка в града.

Ден 8 - 31.05.2019 (петък)
Закуска. Отпътуване за Истанбул. Разходка, вечеря и нощувка.

Ден 9 - 01.06.2019 (събота)
Закуска. С корабче правим разходка до най-големия и красив остров от групата на Принцовите острови - Бююкада! Надвечер заминаваме за София, където сме на сутринта.

Цени
Дата Възрастен в двойна стая
24.05.2019 г. 1099 лв.


Допълнителна информация
Цена: 1099 лева

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • опитен водач
 • 8 нощувки (две в Истанбул, четири в Гьореме, една в Гюзелюрт и една в Коня) в хотели*** с включена закуска.
 • транспорт с комфортен бус
 • билети за ферибота до Принцовите острови
 • застраховка за пътуване в чужбина на стойност 5000 евро.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • входни такси
 • атракциони по желание и хранения (извън упоменатите закуски, включени в цената).

Който го влече, да звънка на 0887633367!

Записването става с плащане на цената на екскурзията по сметка на Крос Травъл ЕООД.
ОТСТЪПКА ОТ 50 ЛВ. ПРИ ЗАПИСВАНЕ И ЗАПЛАЩАНЕ НА ЦЕНАТА ПРЕДИ 20.04.2019!
Минимална група: 8 души.