Испания и Португалия

Вашата оценка 5 от 1 глас

Изкачване до покрива на Пиренейския полуостров

От:

Транспорт:

Продължителност:

Дати на отпътуване:

Описание
Изкачване до покрива на Пиренейския полуостров - връх Муласен (3478 м), посрещане на July Моrning в планината Сиера Невада, богат културен тур на Андалусия и посещение на Гибралтар 28 юни - 08 юли 2019 г. 11 дни / 10 нощувки

Елате с нас на неописуемо красив тур до Андалусия, разположена в топлите, южни прегръдки на Пиренейския полуостров! Покорявана от финикиици, римляни, маври и други завоеватели, Ал Андалус, както са я наричали арабите, се е превърнала в безценна, културна съкровищница! Цели осем столетия тя е била под мавританско господство преди да бъде отвоювана обратно от кралица Изабела І! Именно затова тук се преплитат толкова многообразни културни влияния, които я превръщат в притегателен център за хора от цял свят! Андалусия, с Малага, Севиля, Гранада, Толедо, Кордоба и Ронда, е кръстопът на влияния, култури и вкусове, който ще ви омаят! Пътешествието ни ще ни отведе и до покрива на континентална Испания - връх Муласен (3478 м), както и до страховития проход Каминито дел Рей! Ще отделим специално внимание на прочутия Гибралтар и на перлата на Costa del Sol - Марбея! Изумителна природа, уникални с атмосферата си места, шедьоври на архитектурата, изкуството и човешкия гений, фламенко, превъзходна кулинария и вино, както и неподправено южно очарование - това е Андалусия!

ПРОГРАМА:

Ден 1, 28.06.2019:
Събиране на групата на летище София. Полет от София до Малага. Взимаме буса/колите. Настаняване в хотелче в Малага. Разходка. Вечеря. Нощувка.

Ден 2, 29.06.2019:
Закуска и се отправяме да разглеждаме град Малага, намиращ се на брега на Средиземно море. Градът възниква през Х век пр.н.е., основан от финикийците. Известен е като родното място на художника Пабло Пикасо. Ще посетим основни забележителности като Кастийо де Гибралфаро, Алкасаба де Малага, Катедралата на Малага и Римския театър. Следобед потегляме за Национален парк Сиера Невада. Трансфер до изходния пункт и тричасов преход до хижа Де Покейра. Вечеря и нощувка.

Ден 3, 30.06.2019:
Закуска. Стартираме за преход към най-високия връх на Испания и континентална Европа - Муласен (3478 м.), кръстен на ислямски крал на Гранада от 15 век и първенец на Пиренейския полуостров. Ще бъдете очаровани от прелестната панорама и гледки! Преходът за деня е около 8 часа. Връщане в уютната хижа за вечеря и нощувка.

Ден 4, 01.07.2019:
Посрещаме July Morning и изгрева на открито, в планината! Закуска. Слизаме до буса/колите. Трансфер и разглеждане на Гранада - дворцовият комплекс Алхамбра, градската катедрала, най-големия оцелял мавритански квартал Албасин и кулата Сан Николас. За вечеря ще опитаме местната кухня известна със студените супи Гаспачо и Ахо бланко, обработваната със сняг шунка Хамон де Травелез, Еспетонес, Тортиля ал Сакрамонте и други местни, кулинарни специалитети! Кухнята в Испания е наистина превъзходна! Hощувка.

Ден 5, 02.07.2019
Закуска. Заминаваме за Толедо - градът на Ел Греко, под егидата на Юнеско! Няма по-очарователно място от "имперския град", наречен така, заради факта, че е бил любимо място за дворцови събития на Чарлз V! Разходка в Толедо, за да разгледаме всички основни забележителности на "града на трите култури", белязан от християнско, мюсулманско и еврейско влияния върху облика и духа му! Ще видим Катедралата и Замъка, църквата Санто Томе и манастирът Сан Хуан де лос Рейс! Няма да пропуснем и музея на Ел Греко, гений на живописта, чието творчество процъфтява именно в Толедо! Работилниците за ковани оръжия ще ви впечатлят с произведенията си! Вечеря и нощувка.

Ден 6, 03.07.2019
Закуска. Ще имаме още малко време за Толедо. Към обяд отпътуваме за прекрасната Кордоба, където ще разгледаме вечерния град, ще хапнем и ще пренощуваме.


Ден 7, 04.07.2019
Закуска. Днес предстои да преминем по Пътечката на краля. Това означава в превод името на Еl Caminito del Rey. Дълга е 3 километра, а отдолу дебне 100-метрова пропаст. В дъното й лежи коритото на река Гуадалорсе. Без никакво преувеличение Ел Kаминито дел Рей е в челните места на най-опасните пътища. Строежът на пътеката започва през далечната 1901 година и приключва 4 години по-късно - през 1905. Причината за лудото начинание е водноелектрическата централа, която се намира в района. Каньонът Ел Чоро предоставя добра възможност за добив на енергия от двата водопада - едноименния Ел Чоро и Гайтанехо. За да могат работниците да извършват поддръжка на съоръженията, се налага изграждането на път през скалите, който да свързва инсталациите. Преодолявянето на Ел Каминито дел Рей отнема от 3 до 5 часа. Следва трансфер до Севиля! След настаняване, тръгваме на късна разходка из един от най-очарователните градове на Испания! Ще има и фламенко на живо! Вечеря и нощувка.

Ден 8, 05.07.2019:
Целият ден е посветен на Севиля - древен град, изпълнен с история! Редом до готическите катедрали може да се видят пищни детайли на мюсюлманската архитектура, оформящи интересен стил, носещ името Mudejar. Именно в такъв стил е построен и замъкът Алказар! Друг архитектурен обект на града, който задължително ще посетим, е катедралата на Севиля. Построена в готически стил, постройката е изградена върху съществувала преди това на същото място джамия. Част от минаретата на старата джамия дълго време са били запазени, а след това трансформирани в камбанарии. Освен това е известно, че предсмъртното желание на Христофор Колумб е било да бъде погребан именно в катедралата на Севиля. А парка Мария Луиза е подходящ за кратка почивка в най-топлите часове от деня. Вечерта е времето за опознаване на нощния живот и кулинария в града. Нощувка.

Ден 9, 06.07.2019:
След закуска се отправяме към Ронда, душата на Андалусия! Целият ден ще сме в градът, който се сочи за люлка на бикоборството в Испания и като мястото, където е изработена известната 6-струнна испанска китара. Счита се, че без тази китара е нямало да има фламенко. Ронда е обявен за национален паметник на Испания! Градчето, основано от римляните, а по-късно владяно от финикийци и араби, пази и до днес много интересна архитектура на градчето - Пласа де Торрос, Арабските бани, Новия мост и Градините на Куенка са само част от местата, който ще посетим. Настаняване, вечеря, нощувка.

Ден 10, 07.07.2019
Закуска. Потегляме за градчето Ла Линеа, откъдето се преминава в Гибралтар. Още след границата ще видим странната самолетна писта, пресичаща пътя за центъра. Но най-важната забележителност тук се намира извън града, в района Горната скала, която ще изкачим с лифт. Пътуването е кратко и живописно с въодушевяващи, в ясно време, гледки към Гибралтар, Испания и Африка. На скалата живеят повече от сто берберски маймуни. Легенда гласи, че докато маймуните са тук, Гибралтар ще е английски. След скалата ще посетим изключително красивата пещера Saint Michael, ще си доставим удоволствието да се любуваме на залива на Алхесирас и отсрещния африкански бряг, а накрая любителите на шопинга ще имат свободно време да се развихрят по главната търговска улица на града. Следва трансфер към уникалния курортен град - Марбея! Нощувка в околностите на Марбея.

Ден 11, 08.07.2019
След закуска, ще се разходим из невероятно красивата Марбея, перлата на Costa del Sol! После поемаме към Малага. Трансфер до летището, връщане на буса и вечерен полет за София.


Цени
Дата Възрастен в двойна стая
28.06.2019 г. 1198 лв.


Допълнителна информация
Цена: 1998 лв.

Цената включва:
  • водач
  • 10 нощувки (две от тях на хижа и 8 в хотелчета) и 10 закуски
  • транспорт в Испания с рент а кар (бус или коли) и всички разходи за него *международна, медицинска застраховка с 5 000 евро покритие

Цената не включва:
  • самолетен билет
  • входове за забележителностите
  • билет за лифта в Гибралтар
  • хранения, извън упоменатите
  • разходи от лично естествo

Записването става с капариране на 50% от сумата по банкова сметка, до дата 28.04.2019! Сумата за самолетния билет се осигурява преди закупуването му. Останалите 50% от цената на екскурзията се заплащат в срок до 28.05.2019!
Плащане по банков път в лева:
Титуляр: Крос Травъл ЕООД
IBAN: BG41 UNCR 7000 1522 9844 01
BIC: UNCRBGSF
Уникредит Булбанк АД
Който го влече, да звънка на 0887633367!